Healthy Howest

1 min read

"Mens sana in corpore sano", een citaat van de Romeinse dichter Juvenalis die vaak aangehaald wordt: een gezonde geest in een gezond lichaam. Mijn werkgever, Howest, gaat daar concreet mee aan de slag. Dankzij het project Healthy Howest, voel ik me weer goed.

Project Stappenclash

In de maand mei 2023 is een competitie opgezet door het Vlaams Instituut Gezond Leven, nl 10000stappen Natuurlijk doe ik mee 💪🏼. Ik heb al een stappenteller sinds 2001 🤭, en wellicht de meest uitgebreide Excel van die tijd.

Dankzij de tips van de Howest projectleider, Tony Roose, krijgen we goede ideeën. Vandaag deed ik de "wandelende online meeting"

Even checken of een jas nodig is... Als ik tempo wandel bij dit weer, word ik niet nat, noch van de regen noch van het zweet.

Gewapend met smartphone en oortjes, de route voor 34 minuten en pen & papier om notities te nemen onderweg. De truc? Ik gebruik vensterbanken om snel iets proper neer te schrijven.

Rarara, waar ben ik fout gelopen?

foto 1 = de route van RouteYou. foto 2 = mijn gestapte wandeling met Runkeeper. Ik kijk uit naar de volgende uitdaging: de slaapcoach 🛏