Openbedrijvendag bij Van Marcke

1 min read

Voka organiseert Openbedrijvendag

Een prachtige gelegenheid om bij de buren te kijken: de logistiek bij Sanitair Van Marcke. De ganse route is langer dan 1 km. Goed dat dit bezoek een onderdeel van mijn loopparkoers is🏃🏼‍♀️.

Een kijkje nemen in de gebouwen van een logistiek bedrijf. (https://cdn.beta.multipass.rocks/drive/ne-kernteam/6/5/4/c687e32c-12ca-4e5b-9dd3-1c23ca71db6f.mp4)

In een notedop: de route van het logistieke proces bij Van Marcke

Voor de gelegenheid 2 onthaalmedewerkers. De communicatieruimte doet me denken aan de pitchruimte in Howest The Penta, hier echter met kussentjes om zacht te zitten. In Howest kijken studenten naar een video. Hier horen ze de mededelingen van het management met het inspirerende logo van Van Marcke. Er wordt ingezet op sociaal kapitaal.

Open bureauruimtes zoals in vele moderne bedrijven. Tussenin inspirerende zitplekken voor brainstorm.

Op weg naar de lunchruimte.... leuke buitenterras en via een kale trap naar BarBouri. Leuke naam trouwens 💡.

Ik vraag me af of de logistieke processen optimaal efficiënt en effectief verlopen. Een projectmanager heeft hier werk aan de winkel.

I love these ideas 💡:

Lessons Learned

Een bedrijfsbezoek op een openbedrijvendag is ongelooflijk de moeite waarde.👏🏼 Het bedrijf doet de moeite om

  • eens op te kuisen
  • data te verzamelen
  • infographics te maken
  • mooi naar buiten te komen
  • informele sfeer te creëren Ideaal voor wie op zoek is naar een stageplaats, werkplek of eens wil kijken waar je partner, familie of vriend werkt. Ik heb wel mijn beste Frans moeten bovenhalen 🤔.