The feet of the home workers

1 min read

Sinds de lockdown 2020 zit het thuiswerken in de lift. Voor mij als docent in hoger onderwijs een kleine aanpassing. Eén van de slogans van Howest is server-empower-care. Ze proberen dat ook goed te doen. Bijvoorbeeld in plaats van de informatieve personeelsvergaderingen met een gezellige drink achteraf, wordt een lekker snoeppakketje uit de lokale winkel thuis geleverd. Zowel voor Nieuwjaar als voor Pasen.

Dat zet me aan het denken. Ik zit al zoveel. Want lesgeven betekent rondlopen en dat is weggevallen. En daarenboven krijg ik lekkers zoet, wat ik ook moet afwandelen. Hoe kom ik dan toch aan de nodige beweging? Door luisterend te wandelen naar de personeelsvergadering. En wat ziet daarbij af? Mijn voeten.

Ik vraag graag aan andere werkgevers die hun thuiswerkers willen soigneren om hun een paar sokken te schenken in plaats van wat zoets. Ik hoor je al denken, "dan valt mijn support aan de lokale handelaar weg". En dat hoeft niet, een sociaal ondernemer zoals Hero-On-Socks help je daarmee vooruit. En het steentje die je hiervoor bijdraagt is een duurzaamheidsresultaat in grondstoffen, de maakindustrie, een organisatie, daklozen in Brussel warme voeten geven, etc....

Ik kijk uit naar de eerstvolgende Crazy Sock Friday met mijn collega's en met een custom-made sokkenpaar van Hero-On-Socks.

Wil je ook meedoen? Info via Hero On Socks